XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

НАШОМУ РЕКТОРОВІ ВІТАННЯ ТА ВДЯЧНІСТЬ

30 січня у ректора НТУУ «Київський Політехнічний Інститут ім.Ігоря Сікорського» день народження.


Кажуть, що до імені відомої і поважної людини не треба причеплювати ані досягнення, ані звання, ані нагороди. Достатньо просто вимовити ім’я.

Так от, Михайле Захаровичу, з днем народження! Стартап школа і наші випускники щиро вітають Вас!

Ми пам’ятаємо, як наприкінці 2013 року Ви прийняли рішення відпустити студентів КПІ з занять і стояли на Майдані разом з нами. Ви були єдиним ректором в Києві, хто так вчинив. Ми пишаємося Вами!

Так склалося, що саме в цей тривожний і важкий для країни період Ви допомогали нам створювати нашу Стартап школу Sikorsky Challenge, бо знали, наскільки важливий для України є інноваційний розвиток. А наша Стартап школа, на той час перша в країні, створювалась з метою навчати молодь інноваційному підприємництву.

Перші 23 учасники почали навчання у стартап школі 19 лютого 2014 року, саме в день, коли на Майдані нагніталося протистояння і ніхто не знав, чим це закінчиться. Того дня частина наших перших стартаперів з лівого берега Дніпра добиралася до нас пішки. Дісталися всі. Може тому більшість із цих молодих людей на сьогодняшній день відомі і успішні не тільки в Україні. Михайле Захаровичу, всі дні Ви були з нами!


З 2014 року наша Стартап школа Sikorsky Challenge стала активним учасником Всеукраїнського Фестивалю Sikorsky Challenge, який був започаткований з Вашої ініциативи і проводився в КПІ з 2012 року. Це пішло на користь Фестивалю, тому що він вийшов на якісно вищий рівень.

Завдяки Конкурсу стартапів багато наших стартаперів отримали реальну допомогу з розвитку власних проектів.


З 2016 року розпочалось масштабування проекту Sikorsky Challenge на всю Україну. На базі університетів країни була створена всеукраїнська мережа стартап шкіл Sikorsky Challenge. На сьогодні маємо школи в містах – Київ, Вінниця, Маріуполь, Дніпро, Суми, Полтава, Покровськ, Сєвєродонецьк, Краматорськ, Херсон.

«Ми вважаємо, що відкриваючи стартап школи по всій Україні, ми створюємо острівці кристалізації інноваційного потенціалу нашої країни. Коли буде досягнута критична маса винахідників та інноваторів, яка на нових знаннях буде створювати продукти і послуги, тоді економіка України набуде іншого характеру. Вона перетвориться з низькотехнологічної і сировинної в високотехнологічну. Саме в цьому сенс нашого проекту» - це Ваші слова, Михайле Захаровичу.

Завдяки розвитку інноваційної екосистеми Sikorsky Challenge підтримується інноваційна розбудова нашої країни. І ми щасливі з того, що наші випускники створюють свої компанії, стають успішними і відомими не тільки в Україні, а й у світі.


Михайле Захаровичу! Ми бажаємо Вам здоров’я і сил впоратися із проблемами, які останнім часом звалились на Вас і наш університет. Ми бачимо і розуміємо, що брудними і нечесними методами ведеться боротьба з нами.

Приблизно за таким же сценарієм велася війна проти ректора Музичної академії України ім.П.І.Чайковського Володимира Рожка. Син колишнього ректора консерваторії Максим Тимошенко, «професор» без вищої освіти, задіяв найбрудніші технології, за рахунок яких студенти та викладачі такого високодуховного закладу, як консерваторія, купилися на щедрі обіцянки та грошові винагороди і обрали своїм ректором людину, яка називає Чайковського Павлом Петровичем!!!

На превеликий жаль, такі ж самі технології використовуються проти нашого університета.

Ми знаємо, що разом ми зможемо захистити КПІ та Вас, як його невід’ємну частину.

Михайле Захаровичу! З днем народження!










Коментарі

  1. Щирі вітання від команди Wider! :)
    Шановний Михайло Захаровичу, з Днем Народження!
    Колектив нашого проекту дуже Вам вдячний за створення стартап-школи Sikorsky Challenge, за можливість авторам і винахідникам розвиватися. Шануємо та цінуємо Вашу підтримку на всіх етапах створення нових технологічних рішень.
    Міцного Вам здоров'я та всього найкращого!

    ВідповістиВидалити
  2. Шановний Михайло Захарович!
    Вітаю Вас з Днем народження і хочу побажати довголіття, плідної роботи та яскравих результатів Вашої невтомної роботи з великим проектом - КПІ!

    ВідповістиВидалити
  3. Михайле Захаровичу, з днем народження! Бажаю Вам бути сильним і здоровим, натхненним і креативним. Нових успішних проектів і позитива в усьому!

    ВідповістиВидалити
  4. Вельмишановний Михайле Захаровичу, команда дизайнерів Стартап Школи Sikorsky Challendge щиро вітає Вас з днем народження. Бажаємо здоров'я, натхнення та вдачі у всіх ваших починаннях

    ВідповістиВидалити
  5. Шановний Михайло Захарович, З Днем народження!
    Побажання довголіття, подальшої наукової діяльності і тісної спільної роботи з стартап-школою Сікорські Челлендж на бдаго інноваційного розвитку України.
    Щастя та здоров'я Вам
    Дирекктор Бізнес-інкубатору Сікорські Челлендж
    Корчевний Валерій Миколайович

    ВідповістиВидалити
  6. Михайле Захаровичу! Вітаю Вас с Днем народження! Бажаю Вам здоров'я, довголіття та перемог над негараздами. Спасибі за підтримку нашого стартап руху та інноваційного розвитку України!

    ВідповістиВидалити
  7. Андрій Коноваленко30 січня 2019 р. о 14:18

    Шановний Михайло Захарович, З Днем народження!

    Команда CamTouch бажає Вам щастя, здоров'я, довголіття та успіхів в усіх ваших починаннях!

    ВідповістиВидалити
  8. Шановний Михайле Захаровичу, вітаємо Вас з Днем народження! Ми дуже вдячні Вам за створення та підтримку інноваційного стартап-середовища Sikorsky Challenge і бажаємо Вам успіхів, натхнення та найголовніше - міцного здоров'я!

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар