XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Перший етап навчання за програмою "Практика запуску стартапа" завершився.

20 грудня 2018 в Стартап школі Sikorsky Challenge відбулось останнє в цьому році заняття, на якому були презентовані 3 проекти.


1. Дитячий автомобільний утримаючий пристрій  "KEA is officially evolution"


Євген Кравець, автор проекту "Дитячий автомобільний утримаючий пристрій  "KEA is officially evolution"
Універсальний  утримаючий пристрій створений для пасивної безпеки пасажирів транспорту.

Технологія базується на інноваційній ідеї точкового кріплення універсальних утримаючих пристроїв з використанням системи Isofix.  Технологічна схема конструкції кріплення пасків до корпусу автомобіля та розроблена схема  фіксації пасажира пасками безпеки відрізняються простотою, використанням звичайних матеріалів (ремень, карабін, петлі isofix)  та сприяють підвищенню пасивної безпеки пасажирів.

2.Низьковуглеводгі хлібобулочні вироби та продукти десертного призначення

Гончарук Олена, старший науковий співробітник Інституту хімії поверхні ім.О.О. Чуйка НАН України

Командою розроблені технології та рецептури випікання хлібобулочних виробів на основі низьковуглеводних видів борошна  та  низькокалорійного вершкового морозива, що не містить цукру та фруктози.

3. Технологія та обладнання для виробництва терморозширеного графіту

Науковий співробітник Інституту газу НАН України Євген Стративнов
Терморозширений графіт завдяки своїм властивостям (інертний, здатний пресуватися у форму без сполучних, з високою алгезією до органічних рідин) затребуваний  в екологічних та технічних процесах з високим ступенем розширення і низьким вмістом домішок.

Поздоровляємо команди і бажаємо плідної роботи над проектами у наступному році.

Коментарі