XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

"Class ідея" - гарна назва для Фестивалю стартапів.

18 квітня 2018 року у Київському палаці дітей та юнацтва пройшов ІІ фестиваль стартапів "Class ідея". 

Мета цього конкурсу  — виявити найкращі стартап-проекти, стартап-ідеї, стартап-рішення учнів, педагогічних працівників, управлінців у сфері освіти, що вирішують конкретні проблеми та відповідають на актуальний запит суспільства. Цього року конкурс провели у таких номінаціях: «Стартап у побуті», «Стартап у природі», «Стартап для людини».

Валерій Корчевний оголошує  переможців від Стартап школи Sikorsky Challenge 
На фестивалі було представлено 80 проектів від команд Малої Академії наук України,  гімназій, ліцеїв та шкіл міста Києва, педагогічних працівників та управлінців у сфері освіти. Віковий ценз учасників - від 8 років.

Партнером фестивалю "Class ідея" виступила наша Стартап школа Sikorsky Challenge (НТУУ Київський політехнічний інститут). За результатами оцінювання наші експерти відібрали 10 проектів, команди яких були запрошені на навчання до Стартап Школи Sikorsky Challenge (безкоштовно) та нагороджені фірмовими майками Sikorsky Challenge.

10 проектів-переможцев:

  • Утилізація відпрацьованих шин кріоакустичним методом
  • Робот-пожежник із системою самонаведення на базі комп'ютерного зору
  • Лепбук
  • Вітрогенератор з вертикальними лопатями
  • Інтерактивна гра "Хімічні елементи"
  • Браслет для контролю здоров'я шкіри
  • Роботизований універсальний глушник
  • Екопрогноз 
  • ECOPYBOOK -діловий щоденник майбутнього
  • Реєстратор характеристик земної атмосфери та випробування його під час запуску метеорологічного зонду.




 

 Поздоровляємо переможців та чекаємо у нашій Стартап школі Sikorsky Challenge.





     

    Коментарі