XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Підприємцями не народжуються

Підприємцями не народжуються, ними стають. І ключовим питанням сьогодення є отримання такої освіти, яка допоможе не тільки розібратися в основних теоретичних питаннях, а й отримати перші практичні навички в командній роботі над власними проектами.

Найчастіше, людина, яка починає інноваційну справу, має знання в певній професійній галузі та знає, як зробити новий цікавий продукт. Але «знати, як зробити продукт» і «знати свій продукт», це зовсім не одне й те саме.

Цю різницю починають розуміти студенти - учасники навчальної програми зі створення стартап-компаній в рамках проекту «Модель стартапів «Сікорські Челендж» об'єднує Донбас».

У квітні 2018 року в нещодавно відкритих стартап школах «Сікорські Челендж» у трьох університетах донбаського регіону були проведені два тренінги: «Основи інноваційного підприємництва. Практика запуску стартапу» та «Створення студентських компаній: практичні аспекти».

На тренінгу «Основи інноваційного підприємництва. Практика запуску стартапу» хлопці та дівчата дізналися як формувати взаємовідносини зі споживачем та які ключові ресурси необхідні для реалізації стартапу. А головне – відпрацьовуючи власні ідеї, вони на практиці застосували отримані знання .


Дводенній тренінг «Створення студентських компаний: практичні практичні аспекти» провів Олексій Струцинський.

Олексій розповів про інструменти, за допомогою яких можна зробити втілення ідеї у життя більш простим та ефективним.


Задля того, щоб теоретичні знання перетворилися в практичні вміння та навички, треба багато працювати самостійно. Не треба боятися помилок - вони все одно неминучі.

Пройде час і слухачі стартап шкіл почнуть думати як підприємці, прораховувати результати своїх дій як підприємці, і у них сформується нове бачення. Але це справа далеко не одного дня.

А поки студенти разом із менторами проходять шлях від задуму до перетворення своїх ідей в проекти та перевіряють, чи життєздатні їхні моделі, чи зможуть вони у перспективі стати прибутковим бізнесом.


Нагадаємо, що проект «Модель стартапів Сікорські Челендж об'єднує Донбас» фінансово та організаційно підтриманий Проектом «Зміцнення громадської довіри», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Першоджерело - Інноваційний Холдинг Sikorsky Challenge 

 STARTUP SCHOOL

Коментарі