XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Стартап школа Sikorsky Challenge в СНУ ім.Володимира Даля

12 березня 2018 року в Східноукраїнському Національному університеті ім. Володимира Даля відкрилась стартап-школа Sikorsky Challenge. 


Ця подія викликала велику зацікавленість у студентів та співробітників вишу, у підприємців міста. Адже школа надає креативній молоді чудові можливості для того, щоб втілити у життя цікаві актуальні ідеї.

За словами Дениса Денищенка, директора департаменту зовнішніх зносин і зовнішньоекономічної діяльності ЛОДА, цей проект дуже важливий для Луганщини, адже дає можливість регіону, знесиленому війною, створити кілька інноваційних кластерів, де молодь зможе працювати над своїми інноваційними проектами.



Викладання ведуть директор НМК «Інститут післядипломної освіти» КПІ ім. Ігоря Сікорського, к. т. н. Інна Малюкова та директор компанії Be Next IT (Ізраїль), співзасновник київської школи Sikorsky Challenge Ігор Пеєр.

Учасники занять отримують як теоретичні знання, так і практичні навички обгрунтування та оформлення своїх сміливих задумів. Школа працюватиме до липня, а далі  три кращих проекти будуть відібрані на фестиваль у Києві, і вже там зможуть позмагатися за увагу інвесторів.




Відкриття Стартап школи у Сєвєродонецьку стало можливим завдяки проекту "МОДЕЛЬ СТАРТАПІВ «СІКОРСЬКІ ЧЕЛЕНДЖ» ОБ’ЄДНУЄ ДОНБАС", фінансово та організаційно підтриманного Проектом «Зміцнення громадської довіри», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).


За матеріалами сайту  
Східноукраїнського Національного університету ім. Володимира Даля

STARTUP SCHOOL

Коментарі