XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Хроніки Вінницької Стартап школи Sikorsky Challenge.

Наприкінці листопада 2017 року у Вінницькій Стартап Школі "Sikorsky Challenge" відбулись інтерактивні тренінги за програмою Startup Mastery.



Серед учасників близько 50-ти студентів та випускників технічного університету, а також представники інших навчальних закладів, молоді підприємці та викладачі.

Цитуємо колег із прес-центру  ВНТУ :"Цього року, з врахуванням минулорічного досвіду, провідним тренером Ігорем Пеєром внесено деякі зміни у підготовку інноваторів.

Як зазвичай надзвичайно насиченими видаються навчання, що забезпечує цілковите "занурення" у розробку ідеї та її детального вивчення у різних аспектах можливості реалізації на ній стартап-компанії.

Інтерактивна і різноманітна робота — індивідуальна та групова забезпечує "мозковий штурм" щодо поліпшення запропонованих ідей. Провідний тренер також багато уваги надає представленню сучасного досвіду розвитку стартап індустрії Ізраїлю.

Завершивши інтенсивне навчання, учасники розуміють сильні та слабкі сторони їхніх майбутніх стратапів, та до наступного приїзду Ігоря Пеєра мають можливість покращити власні напрацювання.

Молодий викладач Вадим Міськов вважає, що отриманні знання допоможуть йому допрацювати власну ідею та розробити оптимальну бізнес-модель для реалізації успішного стартапу.

Студент Вадим Івацко має ідею, яка, на його переконання, здатна змінити світ, та для її реалізації проходить навчання та планує створити власну компанію.

Тетяна Грідасова, що вже працює у HR відділі вінницької ІТ-компанії, зауважує на важливості отриманні студентами подібних можливостей для саморозвитку і роботою на власними ідеями. Пані Тетяна переконана, що подібні активності надзвичайно впливають на рівень підготовки студентів, адже лише кропітка робота над конкретними практичними завданнями з реалізації власної ідеї в команді однодумців значно поглиблює їх професійні знання та розвиває особистісні компетенції.


Крім того, в проміжках між інтенсивами для учасників Старатап Школи організовуються різноманітні презентації, лекції, тренінги від партнерів, реалізованих чи таких, що реалізовуються нині, стартапів тощо.

Нещодавно до Вінницького національного технічного університету завітали представники стартапу SizeCar. CEO.

Очільник цього стартапу Ігор Добрянський розповів про значний практичний досвід, який напрацювала його команда для реєстрації в Україні та США, для розробки MVP, для залучення перших реальних інвестицій, для кристалізації ідеї створення такого стартапу. Також детально учасникам презентації було представлено можливості, які варто використовувати початківцям, яку варто прочитати літературу, як знаходити партнерів та американський досвід сьогоднішніх реалій розвитку інноваційного стартап галузі США".

Коментарі