XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Хроніки Стартап школи Sikorsky Challenge. Startup Mastery (Level Bronze)

8 та 9 грудня  2017 року в Стартап школі Sikorsky Challenge (НТУУ "Київський політехнічний інститут")  відбувся інтерактивний тренінг Startup Mastery (Level Bronze). Тренінг проводив Ігор Пеер, незмінний тренер та ментор нашої Стартап школи із Ізраїлю.


- Ігорю, на сьогодняшній тренінг прийшли учасники, які у листопаді пройшли Startup Mastery (Level Basic) та отримали завдання. Вони виконали завдання?

- Так, більшість прийшла з інформацією, котру вони отримали від своїх клієнтів.

- Скільки проектів маємо у цій групі?

- На сьогодні маємо 6 проектів. Серед них декілька дуже цікавих. Є, наприклад, проект персонального летального апарату, який ми віднесли до сегменту лакшери.

Є цікаве інноваційне технологічне рішення від науковців з інженерно-фізичного факультету НТУУ "Київський політехнічний інститут" . Розробники цього проекту мають вже більше 10 патентів, але у них виникли проблеми з трансфером технологій. З такими проектами завжди цікаво працювати, адже треба зв'ясувати, як через аналіз бізнес-моделі вибрати інший підхід до розбудови бізнес-складової проекту.









Згодом ми запропонуємо учасникам укласти договори на співпрацю з Інноваційним холдингом Sikorsky Challenge і працювати над проектами разом на партнерських принципах.

На цьому тренінгу багато чого стало для учасників відкриттям. З одного боку, це додало розуміння, а з другого, вони зрозуміли, що ПІДНЯТИ ПРОЕКТ - це велика праця, це розуміння ринку і вектору руху, це рішення задач інтелектуальної власності, це правильна взаїмодія з цільовою аудиториєю та бізнес-партнерами тощо.

- Які  плани на майбутнє?

Незабаром ми запустимо новий івент, який допоможе учасникам краще зрозуміти механізми та інструменти просування креативных проектів.

Це стане своєрідною стартап-практикою. Ми подберемо перспективний стартап-проект на ранній стадії розвитку і стартапери зможуть стати членами креативної команди та на практиці відприцювати механизми роботи та взаємодії з цільовою аудиторією та бізнес-партнерами.

Така практика допоможе в майбутньому використати отриманий досвід та навички в просуванні своїх стартап-проектів.


Таня Кресан для блога Стартап школи Sikorsky Challenge

Коментарі