Український стартап 3D UTU створив перший в Україні будинок на 3D-принтері для сім'ї загиблого захисника з Ірпеня під Києвом. Про це 19 липня у Telegram проінформував віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, російські окупанти знищили будинок сім'ї Ярослава Березова під час окупації Ірпеня у 2022 році, а сам військовий загинув у боях за Бахмут у Донецькій області того самого року. "Нове житло для сім'ї захисника побудували за допомогою 3D-принтера від українського стартапу 3D UTU, – написав Федоров. – Будинок площею 130 м² звели всього за 58 мотогодин, а це приблизно дві доби роботи принтера. Учора дружина й діти безкоштовно отримали ключі від помешкання". Як зазначив віцепрем'єр, таке будівництво – це "не лише про швидкість та економічність". "Ця технологія також дає можливість зводити енергоефективні та більш екологічні будинки. Це робить її ще

Хроніки Стартап школи Sikorsky Challenge. Startup Mastery (Level Bronze)

8 та 9 грудня  2017 року в Стартап школі Sikorsky Challenge (НТУУ "Київський політехнічний інститут")  відбувся інтерактивний тренінг Startup Mastery (Level Bronze). Тренінг проводив Ігор Пеер, незмінний тренер та ментор нашої Стартап школи із Ізраїлю.


- Ігорю, на сьогодняшній тренінг прийшли учасники, які у листопаді пройшли Startup Mastery (Level Basic) та отримали завдання. Вони виконали завдання?

- Так, більшість прийшла з інформацією, котру вони отримали від своїх клієнтів.

- Скільки проектів маємо у цій групі?

- На сьогодні маємо 6 проектів. Серед них декілька дуже цікавих. Є, наприклад, проект персонального летального апарату, який ми віднесли до сегменту лакшери.

Є цікаве інноваційне технологічне рішення від науковців з інженерно-фізичного факультету НТУУ "Київський політехнічний інститут" . Розробники цього проекту мають вже більше 10 патентів, але у них виникли проблеми з трансфером технологій. З такими проектами завжди цікаво працювати, адже треба зв'ясувати, як через аналіз бізнес-моделі вибрати інший підхід до розбудови бізнес-складової проекту.









Згодом ми запропонуємо учасникам укласти договори на співпрацю з Інноваційним холдингом Sikorsky Challenge і працювати над проектами разом на партнерських принципах.

На цьому тренінгу багато чого стало для учасників відкриттям. З одного боку, це додало розуміння, а з другого, вони зрозуміли, що ПІДНЯТИ ПРОЕКТ - це велика праця, це розуміння ринку і вектору руху, це рішення задач інтелектуальної власності, це правильна взаїмодія з цільовою аудиториєю та бізнес-партнерами тощо.

- Які  плани на майбутнє?

Незабаром ми запустимо новий івент, який допоможе учасникам краще зрозуміти механізми та інструменти просування креативных проектів.

Це стане своєрідною стартап-практикою. Ми подберемо перспективний стартап-проект на ранній стадії розвитку і стартапери зможуть стати членами креативної команди та на практиці відприцювати механизми роботи та взаємодії з цільовою аудиторією та бізнес-партнерами.

Така практика допоможе в майбутньому використати отриманий досвід та навички в просуванні своїх стартап-проектів.


Таня Кресан для блога Стартап школи Sikorsky Challenge

Коментарі