XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Новини українського стартап світу.

У Маріуполі стартували курси школи стартапів і Регіонального центру інноваційного підприємництва.

Нагадаємо, 28 лютого 2017 року в Приазовському державному технічному університеті (ПДТУ) за підтримки Інноваційного холдингу Sikorsky Challenge (НТУУ "Київський політехнічний інститут") було відкрито стартап школу.  Цей проект був  ініційований вченими ПДТУ з метою впровадження новітніх розробок на споживчий ринок і профінансований Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). 


Як розповів проректор з наукової роботи ПДТУ, бізнес-тренер стартап-школи та регіонального центру Ігор Ленцов, вартість проекту склала 2 млн грн.

За його словами, регіональний центр буде працювати на базі ПДТУ і офіційно відкритий з 2 жовтня 2017 року.

 «Центр дозволить довести дослідження наших вчених і студентів  до готового продукту, зробивши їх при цьому конкурентоспроможними і прибутковими для інвесторів. На сьогодні тільки співробітників нашого університету тут навчаються 65 осіб. Регіональний центр включає в себе стартап-школу, лабораторії прототипування, і в перспективі буде комп'ютерний клас - вже є 17 сучасних комп'ютерів, йдуть поставки іншого новітнього обладнання. В даний час в приміщення капітально ремонтуються », - сказав Ігор Ленцов.

Він додав, що США також профінансували команду викладачів і експертів, готових працювати в стартап-школі.

У центрі планують навчати викладачів вузів, ліцеїв і шкіл міста, а також школярів і аспірантів.

«Зараз тільки з викладачів нашого ПДТУ курси проходять 65 осіб. За цей час створено вже близько 15 стартапів, що пов'язані з розробками вузу. Вже є розробки, пов'язані з огрудкування сировини, інтернет-ресурсів для соцопитувань і по наданню допомоги старим людям, чиї діти виїхали з Маріуполя. Ми плануємо також створити інтернет-платформу нашого центру, щоб тренінги стали доступні для більш широкої аудиторії », - поділився проректор.

Ігор Ленцов зазначив, що крім власних експертів та менторів, до школи запрошені  тренер стартап-школи Sikorsky Challengе Олексій Струцінскій і тренер IT-технологій міжнародного класу Ігор Пеер.

І ще приємна новина - агентство США з міжнародного розвитку (USAID) також планує створити мережу стартап-шкіл для інших міст Донецької та Луганської областей.

По матеріалам ресурса mrpl.city


Коментарі