Оголошено лауреатів Нобелівської премії 2024 з фізики

8 жовтня 2024 року Нобелівський комітет визначив лауреатів премії у галузі фізики. Ними стали Джон Гопфілд та Джефрі Еверест Гінтон за "фундаментальні відкриття та винаходи, які дозволяють машинне навчання за допомогою штучних нейронних мереж". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Фонду Нобеля Що відомо про лауреатів Двоє цьогорічних лауреатів Нобелівської премії з фізики використали інструменти фізики для розробки методів, які є основою сучасного потужного машинного навчання.  Коли ми говоримо про штучний інтелект, ми часто маємо на увазі машинне навчання за допомогою штучних нейронних мереж. Ця технологія спочатку була навіяна структурою мозку. У штучній нейронній мережі нейрони головного мозку представлені вузлами, які мають різні значення. Ці вузли впливають один на одного через зв’язки, які можна зробити сильнішими або послабленими. Джон Хопфілд винайшов мережу, в якій використовується метод збереження і відтворення шаблонів. Ми можемо уявити вузли у

СТАРТАП ШКОЛА. Другий сезон.

У цьому році заняття у Стартап Школі розпочалися з 20 жовтня , одразу після завершення щорічного фестивалю інноваційних проектів Sikorsky Challenge 2014. І це є дуже символічним – одразу після успішного виступу на конкурсі перших випускників Стартап Школи і отримання ними інвестицій на подальшу розробку проектів, розпочалося навчання нового набору учасників.


Стартап Школа є важливою складовою інноваційної екосистеми Sikorsky Challenge, яка була створена в НТУУ «Київський політехнічний інститут». Керівники цього проекту – ректор Михайло Згуровський, директор ізраїльського бізнес-інкубатору BeNext IT  Ігор Пеер та директор інституту післядипломної освіти Інна Малюкова.


Перший потік розпочав навчання з 20 жовтня, другий – з 4 листопада. Взагалі, навчання на першому ступені Стартап Школи розпочали 100 учасників – 85 магістрів технічних спеціальностей НТУУ «КПІ» і 15 студентів та аспірантів.

Велика зала, в якій розпочалися заняття, ледь вмістила учасників. 


Заняття триватимуть до 20 грудня. За цей час учасники:

- отримають знання та практичні навички у сфері створення інноваційних технологічних стартапів;

- познайомляться з відомими підприємцями, експертами, менторами та їх досвідом у галузі успішних стартап компаній;

- розвинуть свої креативні можливості у формування нових бізнес-ідей;

- отримують міжнародний сертифікат та право взяти участь в конкурсному відборі на навчання на 2-му ступені Стартап Школи.

Побажаємо всім успіхів!!!!








Коментарі