XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

СТАРТАП ШКОЛА. Другий сезон.

У цьому році заняття у Стартап Школі розпочалися з 20 жовтня , одразу після завершення щорічного фестивалю інноваційних проектів Sikorsky Challenge 2014. І це є дуже символічним – одразу після успішного виступу на конкурсі перших випускників Стартап Школи і отримання ними інвестицій на подальшу розробку проектів, розпочалося навчання нового набору учасників.


Стартап Школа є важливою складовою інноваційної екосистеми Sikorsky Challenge, яка була створена в НТУУ «Київський політехнічний інститут». Керівники цього проекту – ректор Михайло Згуровський, директор ізраїльського бізнес-інкубатору BeNext IT  Ігор Пеер та директор інституту післядипломної освіти Інна Малюкова.


Перший потік розпочав навчання з 20 жовтня, другий – з 4 листопада. Взагалі, навчання на першому ступені Стартап Школи розпочали 100 учасників – 85 магістрів технічних спеціальностей НТУУ «КПІ» і 15 студентів та аспірантів.

Велика зала, в якій розпочалися заняття, ледь вмістила учасників. 


Заняття триватимуть до 20 грудня. За цей час учасники:

- отримають знання та практичні навички у сфері створення інноваційних технологічних стартапів;

- познайомляться з відомими підприємцями, експертами, менторами та їх досвідом у галузі успішних стартап компаній;

- розвинуть свої креативні можливості у формування нових бізнес-ідей;

- отримують міжнародний сертифікат та право взяти участь в конкурсному відборі на навчання на 2-му ступені Стартап Школи.

Побажаємо всім успіхів!!!!








Коментарі