Український стартап 3D UTU створив перший в Україні будинок на 3D-принтері для сім'ї загиблого захисника з Ірпеня під Києвом. Про це 19 липня у Telegram проінформував віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, російські окупанти знищили будинок сім'ї Ярослава Березова під час окупації Ірпеня у 2022 році, а сам військовий загинув у боях за Бахмут у Донецькій області того самого року. "Нове житло для сім'ї захисника побудували за допомогою 3D-принтера від українського стартапу 3D UTU, – написав Федоров. – Будинок площею 130 м² звели всього за 58 мотогодин, а це приблизно дві доби роботи принтера. Учора дружина й діти безкоштовно отримали ключі від помешкання". Як зазначив віцепрем'єр, таке будівництво – це "не лише про швидкість та економічність". "Ця технологія також дає можливість зводити енергоефективні та більш екологічні будинки. Це робить її ще

З днем народження, пане ректоре!

Команда Sikorsky Challenge вітає Вас, Михайле Захаровичу, з днем народження! 


10 років тому ми разом з Вами заснували першу в Україні стартап-школу та масштабували цей проєкт на всю Україну. На сьогодні маємо потужну мережу стартап-шкіл на базі 27 університетів. 

Разом з Вами ми створили Інноваційну екосистему "Sikorsky Challenge Україна", яка стала  моделлю і драйвером високотехнологічного інноваційного розвитку економіки України.

Спільними зусиллями ми вивели наш щорічний Фестиваль Sikorsky Сhallenge на міжнародний рівень і разом з партнерами працюємо над інноваційним розвитком держави.

Нам вдалося створити інноваційні кластери в 12 містах України, які об'єднали інституції міст та регіонів задля розвитку інноваційного середовища та післявоєнної відбудови України.

Ви були, є і будете потужним членом нашої команди і ми вдячні Вам за це!

Бажаємо Вам нових креативних проєктів, натхнення та сил для іх втілення! 


Коментарі