XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Стартапере! Дай відповідь!

Що найсмертельніше для стартапу — слабка команда, слабкий продукт чи маленький ринок?



1. Слабка команда? Команду можна підсилити. Шукайте людей, які розуміють, що стартап — це можливості для зростання, свобода дій і режим миттєвих змін. Беріть в команду людей, для яких процес створення нового буде стояти на першому місці, а відданість проекту буде стояти перед фінансовою вигодою. Такі  люди існують, їх легко розпізнати навіть на співбесіді.

2. Слабкий продукт? Продукт можна покращити. Для цього можна розпочати продаж, не витрачаючи великих коштів, і на базі фідбеку зі сторони користувачів доробити продукт. 

3. А от невеликий ринок - це найсмертельніше для стартапу. Це як продавати лід за Полярним кругом чи валянки в Африці. Маленький ринок самотужки зробити великим ви точно не зможете. Уникайте цього!

Отже,  коли ви бачите, що продаж вашого продукту  іде туго, то, перш ніж кидатися шукати сильних продажників і посилювати розробку, задумайтеся — чи достатньо великий ринок ви вибрали? Адже великий ринок — це велика кількість ваших потенційних клієнтів.


Коментарі