Оголошено лауреатів Нобелівської премії 2024 з фізики

8 жовтня 2024 року Нобелівський комітет визначив лауреатів премії у галузі фізики. Ними стали Джон Гопфілд та Джефрі Еверест Гінтон за "фундаментальні відкриття та винаходи, які дозволяють машинне навчання за допомогою штучних нейронних мереж". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Фонду Нобеля Що відомо про лауреатів Двоє цьогорічних лауреатів Нобелівської премії з фізики використали інструменти фізики для розробки методів, які є основою сучасного потужного машинного навчання.  Коли ми говоримо про штучний інтелект, ми часто маємо на увазі машинне навчання за допомогою штучних нейронних мереж. Ця технологія спочатку була навіяна структурою мозку. У штучній нейронній мережі нейрони головного мозку представлені вузлами, які мають різні значення. Ці вузли впливають один на одного через зв’язки, які можна зробити сильнішими або послабленими. Джон Хопфілд винайшов мережу, в якій використовується метод збереження і відтворення шаблонів. Ми можемо уявити вузли у

Івано-Франківська стартап-школа отримає фінансову підтримку

Благодійна організація ”Благодійний фонд iмені Федора Шпига” заключила договір з Інноваційним холдингом Сікорські Челендж, в рамках якого Фонд підтримає фінансово  створення в Івано-Франківському національному технічному Університеті нафти і газу стартап-школи, яка буде працювати за стандартами стартап-школи Сікорські Челендж iмені Ігоря Сікорського.

Стартап-школа Sikorsky Challenge



В рамках цього договору Фонд профінансує роботи Інноваційного холдингу Сікорські Челендж з організації та супроводу роботи стартап-школи в Університеті, а саме:
 
  • підготовку не менше 5-ти фахівців Університету, якi стануть викладачами та менторами в стартап-школі
  • проведення навчання в стартап-школі Університету приблизно для 60 oci6 (студентів, аспірантів, викладачів, науковців, підприємців та винахідників)
  • підготовку не менше 5 проектів такого рівня  готовності, за яким вони зможуть вийти до Фіналу Фестивалю інноваційних проєктів Sikorsky Challenge 2022.

Коментарі