Український стартап 3D UTU створив перший в Україні будинок на 3D-принтері для сім'ї загиблого захисника з Ірпеня під Києвом. Про це 19 липня у Telegram проінформував віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, російські окупанти знищили будинок сім'ї Ярослава Березова під час окупації Ірпеня у 2022 році, а сам військовий загинув у боях за Бахмут у Донецькій області того самого року. "Нове житло для сім'ї захисника побудували за допомогою 3D-принтера від українського стартапу 3D UTU, – написав Федоров. – Будинок площею 130 м² звели всього за 58 мотогодин, а це приблизно дві доби роботи принтера. Учора дружина й діти безкоштовно отримали ключі від помешкання". Як зазначив віцепрем'єр, таке будівництво – це "не лише про швидкість та економічність". "Ця технологія також дає можливість зводити енергоефективні та більш екологічні будинки. Це робить її ще

X Фестиваль інноваційних проєктів "Sikorsky Challenge 2021:Україна і світ". ФОТОРЕПОРТАЖ.

«Що мені подобається у світлині, так це те,
що в ній впійманий момент, який пішов назавжди,
який неможливо  відтворити»
(Карл Лагерфельд)

«Мене не цікавить фотографія сама по собі. 
Я хочу лише лишь хочу захопити момент реальності»
(Анрі Картьє-Брессон).

«Світлини – це відкриті двері в минуле, 
але вони дозволяють заглянути у майбутнє»
(Саллі Манн).

«Фотографія – це мистецтво застиглого часу... 
можливість зберігати емоції та почуття всередині кадру»
(Мешак Отієно)

ДЕНЬ 1






ДЕНЬ 3



Дякуємо всім, хто прийняв участь у Фестивалі!
 
Вітаємо фіналістів і переможців!

Завдяки всім нам Фестиваль вийшов цікавим, насиченим, яскравим! 

Фестиваль закінчився, але робота з проєктами фіналістів-переможців продовжується. І організатори Фестивалю докладуть всіх зусиль для розвитку та просування на ринок ваших проєктів.

А тих, хто не встиг подати заявку на Конкурс чи не попав до фіналу, запрощуємо в нашу стартап школу (реєстрація - https://www.sikorskychallenge.com/forma/ ). Обіцяємо, що зробимо все для того, щоб гпідготувати вас до наступного Конкурсу інноваційних проєктів.


Коментарі