Оголошено лауреатів Нобелівської премії 2024 з фізики

8 жовтня 2024 року Нобелівський комітет визначив лауреатів премії у галузі фізики. Ними стали Джон Гопфілд та Джефрі Еверест Гінтон за "фундаментальні відкриття та винаходи, які дозволяють машинне навчання за допомогою штучних нейронних мереж". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Фонду Нобеля Що відомо про лауреатів Двоє цьогорічних лауреатів Нобелівської премії з фізики використали інструменти фізики для розробки методів, які є основою сучасного потужного машинного навчання.  Коли ми говоримо про штучний інтелект, ми часто маємо на увазі машинне навчання за допомогою штучних нейронних мереж. Ця технологія спочатку була навіяна структурою мозку. У штучній нейронній мережі нейрони головного мозку представлені вузлами, які мають різні значення. Ці вузли впливають один на одного через зв’язки, які можна зробити сильнішими або послабленими. Джон Хопфілд винайшов мережу, в якій використовується метод збереження і відтворення шаблонів. Ми можемо уявити вузли у

Інноваційна екосистема Sikorsky Challenge у Вашингтоні

З 15 по 16 грудня 2020 року у Вашингтоні (США) пройшов Форум "Україна у Вашингтоні та за її межами розвиває партнерство завдяки інноваціям та реформам". Цей захід був організований та проведений  U.S.Ukraine Foundation.

Серед учасників Форуму була представлена Інноваційна екосистема Sikorsky Challenge.

В рамках Форуму пройшли панельні дискусії, присвячені українським інноваціям та перспективам партнерства в різних напрямах, таких як оборона і безпека, економічний розвиток та інвестиції, енергетика та IT-технології. Обговорення проходили в контексті перспектив стратегічного партнерства після останніх президентських виборів в США.

Окрім панельних дискусій всі учасники мали можливість відвідати онлайн-виставку українських компаній, серед яких були представлені ДТЕК, Мотор Січ, Інноваційна екосистема Sikorsky Challenge, Delfast,  Senstone та інші. 

Подивитись онлайн-виставку "Україна у Вашингтоні" можна подивитись за посиланням >>> https://ukraine-in-washington2020.vfairs.com/en/hall#

Коментарі