XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

У Вінницькій стартап школі Sikorsky Challenge стартує новий сезон

Вже четвертий рік поспіль у лютому у Вінницькому національному технічному університеті розпочне роботу Стартап Школа  Sikorsky Challenge.


 У ній відбувається навчання по багатьох актуальних на сьогодні напрямках: інноваційному підприємництву, ефективним практикам запуску технологічних стартапів тощо. За попередні роки було розроблено низку інноваційних стартапів від «Розумних вікон», «Акустичного зору» і до «LifeLineCardio».


Загалом проєкт Sikorsky Challenge – це своєрідна інноваційна екосистема. Її структура наступна: Стартап Школа Sikorsky Challenge; Фестиваль інноваційних проєктів «Sikorsky Challenge»; Бізнес-інкубатор «Sikorsky Challenge»; Інноваційна технологічне середовище «Sikorsky Lab»; Центр інтелектуальної власності; Венчурний фонд Sikorsky Challenge і інші фонди.
Вінничани мають можливість долучитись до навчання у першому компоненті проєкту – Стартап Школа Sikorsky Challenge. У лютому у технічному університеті розпочнеться цикл навчання стартаперів за найкращими світовими методиками та за участю провідних тренерів.



Вінницька міська рада підтримує проєкт Стартап школи у Вінниці. "Ми зацікавлені в новітніх проєктах, які можуть сприяти місцевому розвитку у різних напрямках. Адже стартап – це творча робота з новим задумом, це пошук бізнес-моделі для інноваційної ідеї, якої раніше не було, і яка в майбутньому зможе вирішувати певні завдання. Навчання у такій школі дозволяє винахідникам працювати в єдиному креативному полі, навчатись, спілкуючись, втілювати свої ідеї та розробки. А ми зі свого боку можемо знайти проєкт, який дозволятиме місту вирішувати конкретні завдання або автоматизувати ті процеси, які органи місцевого самоврядування хочуть вдосконалити», – каже директор департаменту інформаційних технологій Вінницької міської ради Володимир Романенко.

Враховуючи досвід попередніх років, цього року до роботи стартап школи для кожної команди буде залучено окремого ментора.
За матеріалами ресурсу myvin