XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

6 українських стартапів летять у Лас-Вегас. І серед них - випускник нашої Стартап школи!

CES (Consumer Electronics Show) - це найбільше щорічне технічне шоу у світі, що проходить у Лас-Вегасі та збирає близько 200 000 відвідувачів з усього світу на просторі еквівалентному 35 футбольним полям!


Перша виставка CES пройшла в червні 1967 року в Нью-Йорку. З 1978 по 1994 роки CES проводилася двічі на рік: в січні в Лас-Вегасі як Winter Consumer Electronics Show (WCES) а в червні в Чикаго як Summer Consumer Electronics Show (SCES).

Починаючи з 1995 року виставка проводиться в Лас-Вегасі.

Цього разу на виставці буде представлено 6 українських стартапів, відібраних командою міжнародних експертів та інвесторів🤓

До Америки летять:
  •  CamTouch - пристрій, що дозволяє перетворити будь-який проектор чи монітор на інтерактивну дошку, якою можна керувати за допомогою спеціальних стилусів.
  • effa - перша в світі екологічна зубна щітка, виготовлена з паперу та екологічно чистих матеріалів.
  • UATAG- cкляний ідентифікатор підробок.
  • EdPro.Amperia - конструктор для проведення лабораторних робіт з електрики в школах.
  • Mosquito Control Ltd - українська інженерна компанія, яка розробляє новий інноваційний пристрій для управління комарами.
  • Bicovery - empowering people living with Bipolar Disorder - рішення на основі машинного навчання, яке відстежує емоційний та фізичний стан людей, які живуть з біполярним розладом.



🤩 Андрій Коноваленко (проект CamTouch), випускник нашої стартап школи, обіцяв розповідати  про найцікавіші продукти для освіти і не тільки, які вони побачать на CES 2020!

Тому чекаємо інформації від нього у січні 2020!