Український стартап 3D UTU створив перший в Україні будинок на 3D-принтері для сім'ї загиблого захисника з Ірпеня під Києвом. Про це 19 липня у Telegram проінформував віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, російські окупанти знищили будинок сім'ї Ярослава Березова під час окупації Ірпеня у 2022 році, а сам військовий загинув у боях за Бахмут у Донецькій області того самого року. "Нове житло для сім'ї захисника побудували за допомогою 3D-принтера від українського стартапу 3D UTU, – написав Федоров. – Будинок площею 130 м² звели всього за 58 мотогодин, а це приблизно дві доби роботи принтера. Учора дружина й діти безкоштовно отримали ключі від помешкання". Як зазначив віцепрем'єр, таке будівництво – це "не лише про швидкість та економічність". "Ця технологія також дає можливість зводити енергоефективні та більш екологічні будинки. Це робить її ще

6 українських стартапів летять у Лас-Вегас. І серед них - випускник нашої Стартап школи!

CES (Consumer Electronics Show) - це найбільше щорічне технічне шоу у світі, що проходить у Лас-Вегасі та збирає близько 200 000 відвідувачів з усього світу на просторі еквівалентному 35 футбольним полям!


Перша виставка CES пройшла в червні 1967 року в Нью-Йорку. З 1978 по 1994 роки CES проводилася двічі на рік: в січні в Лас-Вегасі як Winter Consumer Electronics Show (WCES) а в червні в Чикаго як Summer Consumer Electronics Show (SCES).

Починаючи з 1995 року виставка проводиться в Лас-Вегасі.

Цього разу на виставці буде представлено 6 українських стартапів, відібраних командою міжнародних експертів та інвесторів🤓

До Америки летять:
  •  CamTouch - пристрій, що дозволяє перетворити будь-який проектор чи монітор на інтерактивну дошку, якою можна керувати за допомогою спеціальних стилусів.
  • effa - перша в світі екологічна зубна щітка, виготовлена з паперу та екологічно чистих матеріалів.
  • UATAG- cкляний ідентифікатор підробок.
  • EdPro.Amperia - конструктор для проведення лабораторних робіт з електрики в школах.
  • Mosquito Control Ltd - українська інженерна компанія, яка розробляє новий інноваційний пристрій для управління комарами.
  • Bicovery - empowering people living with Bipolar Disorder - рішення на основі машинного навчання, яке відстежує емоційний та фізичний стан людей, які живуть з біполярним розладом.



🤩 Андрій Коноваленко (проект CamTouch), випускник нашої стартап школи, обіцяв розповідати  про найцікавіші продукти для освіти і не тільки, які вони побачать на CES 2020!

Тому чекаємо інформації від нього у січні 2020!