XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

КЕА isоfix evolution. Інновайційний ремень безпеки для дітей в автомобілі.

Правила дорожнього руху у більшості країн вимагають перевозити дітей до 12 років (зріст яких не перевищує 145 см) в автомобілі в автокріслах з ременями безпеки. Євген Кравець, випускник Стартап школи Sikorsky Challenge , запевняє що його інновація КЕА isоfix evolution дозволить забезпечити безпеку дитині без автокрісла!


Технологія базується на новій моделі точкового кріплення універсальних утримуючих пристроїв з використанням системи isofix. Технологічна схема інноваційної конструкції кріплення ременів до корпусу автомобіля і розроблена схема фіксації пасажира ременями безпеки відрізняються простотою, використанням існуючих матеріалів (ремінь, карабін, петлі isofix) і сприяє підвищенню пасивної безпеки пасажирів.

В першу чергу це пристрій призначений для захисту маленьких пасажирів в авто і дозволяє обійтися без спеціального автомобільного дитячого крісла.

Isofix дозволяє швидко, а, головне, надійно встановити дитяче утримує пристрій в автомобілі. Кріплення складається з двох автономних частин. Перша - це металеві скоби в конструкції кузова (під спинкою задніх сидінь), друга - металеві висуваються кронштейни в нижній частині дитячого сидіння. Щоб встановити крісло, потрібно з'єднати між собою ці дві частини, тобто, вставити засувки на кронштейнах в скоби.

Ремені безпеки охоплюють грудну клітку хрест-навхрест і утримують дитину від прямого і бокового зміщення. Крім того, безпека дитини підвищується за рахунок розташування дитини нижче небезпечної зони скла в автомобілі і нижче зони спрацьовування подушок безпеки.
 
Відсутність проміжних елементів між пасажиром і кузовними деталями транспорту так само підвищує безпеку пасажира.

Євген Кравець - керівник проекту КЕА isоfix evolution. Випускник Стартап школи Sikorsky Challenge
   Компактний утримуючий пристрій має мінімальну вагу (1 кг) та оптимально використовує внутрішній простір автомобіля. Це дозволяє використовувати пропоновані утримуючі пристрої в будь-яких типах транспорту з обладнанням всіх посадочних місць.
 
Пристрій сертифікований і запатентований.
 
В даний час цей пристрій може використовуватися тільки в автомобілях системи кріплення ISOFIX, але воно має великий інноваційний потенціал для подальших розробок нових пристроїв на базі цього прототипу.
 
Унікальність пристрою полягає і в його універсальності. Спочатку призначене для дітей 2-3 груп, воно може бути відрегульовано для вагітних жінок і для людей з обмеженими можливостями.
 
Переваги конструкції:
 
• Можливість використання для різних вікових груп, груп пасажирів з різними анатомічними особливостями
• Більш високі показники надійності, комфортності, амортизації у використанні;
• Значна кількість типорозмірів;
• Використання сучасних якісних комплектуючих;
• Перевищення параметрів якості в порівнянні з діючими національними та міжнародними стандартами;