XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Хроніки мережі стартап шкіл Sikorsky Callenge.

Протягом червня 2018 року  у стартап школах Sikorsky Challenge східного регіону України (Покровськ, Сєвєродонецьк, Краматорськ) відбулись завершальні тренінги в рамках програми "Модель стартапів Sikorsky Challenge об'єднує Донбас", підтриманий Проектом «Зміцнення громадської довіри», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

 

Метою цього етапу проекту була фінальна підготовка команд та проведення в кожній стартап школі Конкурсу на найкращі проекти.

В першій половині червня в Стартап школах пройшов дводенний тренінг «Створення студентських компаній: практичні аспекти (друга частина)», який провів Олексій Струцинський.

Під час тренінгу учасники вчилися класифікувати користувачів новацій, обговорювали помилки стартапів, хибні припущення, причини загибелі стартапів та на що не треба витрачати гроші на самому початку роботи. Дізналися що це за звір такий «маркетинг проекту», отримали можливість попрацювати над проектом під час індивідуальних консультацій та зкоригувати напрямки розвитку проектів, а відповідно і подальшої роботи команд.

В другій половині червня в школах відбулись фінальні заняття за програмою «Основи інноваційного підприємництва. Практика запуску стартапу», який провів Ігор Пеер.

Протягом цих двох днів учасники доопрацьовували презентації своїх проектів та тренувалися презентувати їх аудиторії. Незважаючи на майбутній конкурс, який передбачає змагання учасників, явного суперництва поміж командами не було, навпаки, всі намагались допомогати один одному.

Перший конкурс стартапів пройшов в Сєвєродонецьку.


Проекти-переможці стартап школи СНУ ім.Володимира Даля (м.Сєвєродонецьк):

  • Eco-profit - Технологія одержання кальцій нітрату (мінеральне добриво, хімічна сировина) з відходів промислової водопідготовки (Корчуганова Олена)
  • ResSearch -Бот та додаток для знаходження стоків та секонхендів поруч з вами (Телишев Аркадіій)
  • YO!bonus - дисконтна систeма, спрямована на покращeння матeріального становища української студeнтської молоді (Семенченко Олексій) 

23 червня 2018 пройшов Конкурс в стартап школі Донецької машинобудівної академії (м.Краматорськ). Було представлено шість проектів, які оцінювало журі у складі: проректор ДДМА, професор Михайло Турчанін, голова президії регіонального відділення МАН з науково-промислового профілю, професор Сергій Ковалевський, міжнародний тренер, співзасновник інноваційної системи Sikorsky Challenge, директор компанії Be Next IT (Ізраїль) Ігор Пеєр, завідувач сектору з питань науки та вищої освіти департаменту освіти й науки ДонОДА Валентин Тарасов, директор ТОВ «Завод автогенного обладнання "Донмет"» Володимир Сергієнко й голова журі – ректор ДДМА Віктор Ковальов.



 
Презентовані проекти викликали жваве обговорення, кожен доповідач відстоював значення й рентабельність свого стартапу. Опоненти, яких у приміщенні читальної зали ДДМА зібралося чимало, ставили досить гострі питання. Звучали пропозиції і критика.

Проекти-переможці стартап школі Sikorsky Challenge Донецької машинобудівної академії (м.Краматорськ):
  • iNetforPet - Соціальна мережа, додатки, девайси та гаджети для розваги тварин-компаньйонів Стисла назва: iNet for Pet – інтернет для хатніх улюбленців. Команда: Михайличенко Наталя, Нечволода Людмила, Водоп’янова Ганна, Білих Наталія, Міхєєнко Денис, Єрмакова Светлана, Мірошниченко Олексій, Швець Василь.Докладніше про проект на сторінці 
  •  Віртуальний клас - Онлайн-платформа, яка призначена для проведення дистанційних занять репетиторів зі своїми учнями через мережу Інтернет. Команда: Лисенков Юрій Євгенович, Лисенкова Ольга Володимирівна.
  •  Платформа для анализу стартапів. Команда: Івченкова О.Ю., Балаболко О.Р., Люта А.В.Сидюк Дар’я.


У Конкурсі Донецького національного технічного університету участь взяли дев’ять команд, які також не один місяць працювали над проектами, доробляли та змінювали свої ідеї, нарешті мали змогу презентувати їх поважному журі та слухачам і отримати шанс увійти до трійки кращих.



До складу експертного журі увійшли: Ірина Швець, проректор з міжнародних зв’язків ДонНТУ, Денис Шиленко, консультант міського голови Покровська, Микола Головко, приватний підприємець, засновник компанії «Мастер ДОМ», Ігор Пеер – ментор і один із засновників стартап-школи “Sikorsky Challenge”  і Гліб Ступак, старший викладач кафедри АТ, координатор розвитку інноваційної діяльності в університеті.

Проекти-переможці стартап школі Sikorsky Challenge Донецького національного технічного університету (м.Покровськ):

  • FastTravel - Мобільний додаток, який допоможе провести вільний час з користю (Лебединський Максим)
  • RoadSSL-Проект, орієнтований на впровадження розумного вуличного освітлення.(Гвоздев Артем)
  • AGROSYSTEMS - Система контролю та моніторингу параметрів мікроклімату теплиць для автоматизації технологічних процесів вирощування сільгосп культур (Прокушев Андрій)

Всі проекти-переможці представлятимуть стартап школи Sikorsky Challenge східного регіону на Випуску Української мережі Стартап шкіл в Києві (5-6 липня 2018), який пройде в рамках цьогорічного фестивалю інноваційних проектів «Sikorsky Challenge 2018» ( 9-12 жовтня).

Київська стартап школа Sikorsky Challenge поздоровляє всіх учасників проекту - і тих, хто переміг сьогодні, і хто неодмінно переможе завтра!

За ці кілька місяців ви багато чому навчилися у наших тренерів. Ви зрозуміли на практиці, що таке стартап і як він будується. Ви дізнались,  що таке нетворкінг і який він важливий для креативного мислення і розбудови ідей. Ці знання вам неодмінно знадобляться в майбутньому. Адже для розвитку особистості немає в світе нічого ціннішого за знань.

Наші тренери, в свою чергу, збагатились вашим креативом, натхненням та ентузіазмом.

Дякуємо вам всім. Удачі та перемог!!!





Коментарі

  1. Да и комментировать не надо, просто МОЛОДЦЫ!

    ВідповістиВидалити
  2. Главное, чтобы было продолжение. Будет грустно, если ребята перегорят... А ведь перегорят, если не будет поддержки и, в первую очередь, финансовой. :(

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Она будет, если проектами заинтересуются ТАМ, ибо ЗДЕСЬ это никому не надо

      Видалити

Дописати коментар