XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Грегорі Ярош. Війна перевіряє друзів.

"Маючи друзів, вважай, що ти володієш скарбами"
Григорій Сковорода

Інноваційна екосистема Sikorsky Challenge має справжнього і відданого друга в далекій Австралії. Це Грегорі Ярош - наш партнер, член Міжнародного журі Фестивалю Sikorsky Challenge та член Наглядової Ради Sikorsky Challenge Ukraine.


З 24 лютого 2022, з того страшного першого дня війни, ми отримали від нього більше 20 повідомлень. Це були слова підтримки, надії, любові.

Цей потужний меседжевий потік навіяв навіть думку, а чи не є наш Грегорі Ярош нащадком  славнозвісної Лесі Українки, для якої: 

Слово, моя ти єдиная зброє,
Ми не повинні загинуть обоє!
Може, в руках невідомих братів
Станеш ти кращим мечем на катів 

І от вчора Грегорі надіслав черговий лист підтримки.

"Всім привіт. Нижче надсилаю фотографії протесту проти вторгнення російських військ біля посольства Росії в Канберрі, Австралія, 12 березня 2022 року.


На плакатах написано:


"На українські домівки та міста падають окупаційні бомби, гинуть люди, але українські серця і душі  ніколи не піддадуться брехні, планам і диктату Кремля. Хай живе Україна!"

"Українські відповіді російським загарбникам.
  • Здайся загарбникам - Маячня (Nuts) !
  • Мир на умовах загарбника - Маячня!
  • Російські окупанти не бомблять лікарні, будинки, дітей, старих - Маячня!
  • ПУТІН руйнує майбутнє свого народу - ТАК"
"Російська символіка на танках окупантів, які входять в Україну
  • Z = зомбі
  • V = Лиходії"
"Українці обирають свободу і свободу не тому, що це легко, а тому, що це важко!"

"Українська Свобода і Земля:
  • Не продаються
  • НЕ ЗДАЮТЬСЯ
  • Обговоренню не підлягає"
"Хочете побачити мужність, відданість та героїзм - приїжджайте в Україну".

"Хочеш побачити цензуру, тортури та підземелля - їдь в Росію та Білорусь".

На війні особливо проявляється одна річ  - рідні люди стають чужими, чужі стають рідними. І це вже назавжди. 

Грегорі, ми раді , що в нас є ти - споріднена заокеанська душа, якій небайдуже, що відбувається з друзями, яка робить все, щоб підтримати та допомогти!

І ще, дуже хочеться зустрітися офлайн. Заглянути тобі в очі, обійняти міцно-міцно. Ми неодмінно зустрінемося. Цієї осені. На  Фестивалі Sikorsky Challenge 2023. У Києві.

До зустрічі, друже!  

Таня Кресан для блогу STARTUP  SCHOOL 


Коментарі