XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Незвичайні гаджети та концепти цьогорічного CES 2022

У Лас-Вегасі 7 січня завершилася одна з трьох найбільших технологічних виставок світу – CES 2022. 



Зазвичай, основні герої CES – це телевізори. І ця виставка не була винятком. Але, на думку видання Liga.Tech, цікавіше зупинитися не на них, а на незвичайних пристроях, які показали на заході – від футуристичних столів для геймерів до роутерів з антенами, що ворушаться.

"Медіатрон"

За задумом інженерів LG, OLED-екран у концепті Media Chair вигнутий таким чином, щоб людині у кріслі було зручно дивитися відео (радіус кривизни – 1500R). Крісло спроєктоване так, що екран можна розташувати вертикально чи горизонтально.





В екрані для Media Chair застосовано технологію Cinematic Sound – динаміки потай вбудовані в дисплей, щоб крісло мало стильний вигляд. Журналісти охрестили цей гаджет "троном".

Поки що це концепт, і незрозуміло, коли він надійде у продаж.

Гаджет для самостійного фарбування волосся

Компанія L'Oreal на виставці CES 2022 представила пристрій Colorsonic, що дозволяє фарбувати волосся у домашніх умовах. За заявою компанії, ColorSonic може змішувати фарби та наносити їх на волосся рівномірно.



Colorsonic наносить фарбу із вбудованого контейнера через насадку зі щетини, яка зигзагоподібно коливається 300 разів на хвилину і сприяє рівномірному розподілу.

Як очікується, гаджет L'Oreal буде доступний за рік, а ціна поки що невідома.

Розумна лампочка, яка стежить за здоров'ям

На виставці CES 2022 у Лас-Вегасі компанія Sengled представила розумну лампочку Smart Health Monitoring. Вона використовує технологію радіолокації для відстеження частоти серцевих скорочень, якості сну і температури тіла людини.


Лампочка підключається через Wi-Fi або Bluetooth, кілька таких ламп можна з'єднати в одну мережу. І тут з'являється можливість відстежувати поведінку людини у домі. Наприклад, якщо хтось упав у кімнаті, лампочки це визначать і зможуть повідомити службу порятунку чи родичів.

Вартість гаджета поки що не озвучена, у продажу він має з'явитися у четвертому кварталі 2022 року.

Роутер, що самоналаштовується

Wi-Fi-роутер TP-Link Archer AXE200 Omni відрізняється тим, що самостійно повертає свої антени для досягнення кращої якості Wi-Fi-з'єднання.





Роутер підтримує новий стандарт Wi-Fi 6E – працює відразу в трьох діапазонах 2,4, 5 та 6 ГГц для максимальної швидкості передачі даних та мінімальної затримки.

На жаль, поки що TP-Link Archer AXE200 Omni перебуває на стадії прототипу, тому компанія не називає ціну та дату виходу незвичайного пристрою.

Комп'ютерний стіл із фантастичних фільмів

Компанія Razer презентувала концепт модульного комп'ютерного столу Project Sophia. Головна ідея цього проєкту полягає в тому, що на стільниці, перед людиною за столом, розташовуються різні блоки, які спрощують роботу та розваги. Комп'ютер із процесором Intel та відеокартою Nvidia вбудований у стіл.




Як обіцяє виробник, модульний стіл підійде гравцям, творчим особистостям, стримерам та тим, хто працює вдома. Набір блоків на столі можна скласти для кожної людини по-особливому. Загалом для концепту Project Sophia розроблено 13 блоків різного призначення.

Гнучкі та складані екрани майбутнього

 
 На виставці CES 2022 компанія Samsung показала прототипи гнучких екранів для мобільної техніки, яку ми, ймовірно, побачимо у майбутньому.

Гнучкі екрани Samsung Flex S та Flex G призначені для гаджетів за розміром схожих або на великі смартфони, або на планшети. Samsung Flex S складається подібно до букви S, Flex G – подібно до букви G. У складеному вигляді Flex G повністю закриває екран, а значить той випадково не подряпається. А у Samsung Flex S, навпаки, у складеному вигляді залишається видимим невеликий екран (частина великого екрана).

Samsung Flex Slidable відрізняється тим, що він не згинається, частина екрана висувається з корпусу. Додаткова площа екрана може стати в пригоді для показу додаткової інформації – іконок, віджетів тощо.

Найбільший екран Samsung Flex Note призначений для компактних ноутбуків. У складеному вигляді він нагадує 13-дюймовий ноутбук, а коли він розкритий – його можна порівняти за розміром з екраном 17-дюймового ноутбука.

Ноутбук-планшет із величезним гнучким OLED-екраном

Компанія ASUS представила дуже незвичайний продукт – Zenbook 17 Fold OLED. Виробник називає його ноутбуком, але зовні він мало на нього схожий через 17,3-дюймовий сенсорний OLED-дисплей, що складається.





У "розгорнутому" вигляді пристрій можна використовувати як планшет, повернувши його в горизонтальне положення і під'єднавши до нього бездротову клавіатуру – як комп'ютер, а в зігнутому вигляді Zenbook 17 Fold OLED нагадує ноутбук. ASUS стверджує, що пристрій пройшов перевірку на 30 000 циклів відкриття/закриття.

Про ціну та час появи Zenbook 17 Fold OLED у продажу ASUS поки нічого не повідомляє.

За матеріалами tech.liga

Коментарі